Tesis ve Laboratuvarlar

Bölüm içerisinde yer alan sınıfların tümü, data-show ve projektör sistemleriyle donatılmıştır. Bölüm Konferans Salonu (127 nolu salon), sınıflardaki tefrişata ek olarak akıllı-interaktif tahtayla da donatılmıştır.

Derslerden doğacak bilgisayar gereksinimini için, Jeoloji Mühendisliği Bölüm elemanlarının, özellikle de lisans ve lisansüstü öğrencilerinin kullanımına sunulmak üzere bir adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

Yalnızca kayıtlı kullanıcılara açık olan bu laboratuvara 7 gün 24 saat boyunca erişim mümkündür. Öte yandan, kayıtlı kullanıcılar, Jeoloji Mühendisliği Bölümü içerisinde, ücretsiz kablosuz internet erişimine de sahiptirler.

Jeoloji Müzesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü zemin katında bulunmaktadır. Müze bünyesinde, dünyanın farklı noktalarından derlenmiş birçok değerli mineral, kayaç ve fosil yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için lütfen Jeoloji Müzesi bağlantısına tıklayınız.

Bölüm Kütüphanesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü 1. Katta yer alan 135 nolu salonda bulunmaktadır. Kütüphane, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarını sürdürebilecekleri nezih bir ortama sahiptir. 24 saat açık olan bu Kütüphaneye, kayıtlı kullanıcılar öğrenci kimlik kartları ile giriş yapabilmektedir.

Laboratuvarlar

Analitik Kimya Laboratuvarı

Kil Mineralojisi Laboratuvarı

Bilgisayar Laboratuvarı